Σάββατο, 02 16th

Last updateΤρι, 12 Απρ 2016 8am

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΗΠΕΙΡΟΥ Α.Ε.- ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΤΑ

               

ΑΞΟΝΑΣ 4: ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ LEADER ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2007 – 2013»

www.agrotikianaptixi.gr

 
   


ΤΟΠΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Στο πλαίσιο εφαρμογής της νέας προγραμματικής περιόδου η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΗΠΕΙΡΟΥ Α.Ε. – ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΤΑ υπέβαλλε πρόταση στα πλαίσια του ΑΞΟΝΑ 4: ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ LEADER ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2007 – 2013» (Π.Α.Α.) και έλαβε έγκριση προϋπολογισμού 6,15 εκ ευρώ (δημόσια δαπάνη) και συνολικού προϋπολογισμού 9,15 εκ ευρώ. Η περιοχή εφαρμογής της προσέγγισης LEADER του άξονα 4 αφορά τους Νομούς Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας και συγκεκριμένα δέκα (10) δήμους και τέσσερις (4) κοινότητες και συνολικά 90 δημοτικά διαμερίσματα.
Ο κεντρικός θεματικός άξονας του προγράμματος είναι η:
«Ανάδειξη της επιχειρηματικής ικανότητας μέσα από την ποιότητα των τοπικών προϊόντων, την εξειδίκευση των προσφερόμενων τουριστικών υπηρεσιών, την ποιοτικά στοχευόμενη βιοτεχνική παραγωγή και φυσικά την προστασία – προβολή – προώθηση των φυσικών, πολιτιστικών και αρχιτεκτονικών χαρακτηριστικών της περιοχής παρέμβασης».
Βασικοί στόχοι του προγράμματος είναι η διαφοροποίηση αγαθών και υπηρεσιών της τοπικής οικονομίας, η αυτοτροφοδούμενη ανάπτυξη έτσι ώστε να αποκτήσει η περιοχή μια διακριτή τοπική ταυτότητα με παραγωγή ιδιαίτερα ποιοτικών προϊόντων, ανταγωνιστικών με δυνατότητες εξαγωγών και μια ολοκληρωμένη πολυσυλλεκτική αξιοποίηση του τουριστικού προϊόντος σε συνάρτηση με τα τοπικά παραγόμενα προϊόντα και λοιπές δραστηριότητες.

Βρίσκεστε εδώ: Home ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ LEADER