Πέμπτη, 03 14th

Last updateΤρι, 12 Απρ 2016 8am

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΗΠΕΙΡΟΥ Α.Ε.- ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΤΑ

               

Εταιρικό Προφίλ

Αναπτυξιακός Φορέας, ο οποίος, με έδρα τα Ιωάννινα, καλύπτει με δραστηριότητες ολόκληρη την περιοχή της Ηπείρου. Ιρύθηκε το 1980 και η σημερινή μετοχική σύνθεση του συμπεριλαμβάνει την Περιφέρεια Ηπείρου που έχει την πλειοψηφία των μετοχών (69,57%), όλους τους Δήμους  Ν. Ιωαννίνων, τους Δήμους Ηγουμενίτσας και Άρτας, τις ΤΕΔΚ Ν. Ιωαννίνων και Πρεβέζης, την Ε.Α.Σ. Ιωαννίνων, την ΕΑΣ Θεσπρωτίας, το Επιμελητήριο Ιωαννίνων, το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας και την τράπεζα Πειραιώς. Διοικείται από 9μελές Διοικητικό Συμβούλιο.

Σκοπός της Εταιρείας είναι:
α) Η επιστημονική και τεχνική υποστήριξη των ΟΤΑ και των ενώσεων τους
και της αποκεντρωμένης κρατικής διοίκησης, β) Η προώθηση της επιχειρηματικής, οικονομικής και γενικότερα βιώσιμης ανάπτυξης των ΟΤΑ ή της ευρύτερης περιοχής, γ) Η ανάπτυξη δραστηριοτήτων προστασίας του περιβάλλοντος, δ) Η συμμετοχή της σε προγράμματα ή η εφαρμογή σχετικών πολιτικών σε διαδημοτική ή σε ευρύτερο γεωγραφικό χώρο

Με ενέργειες που καλύπτουν από παραγωγικές δραστηριότητες μέχρι εκπόνηση μελετών, διαχείριση και εκτέλεση προγραμμάτων και συνεργαζόμενη στενά με όλες τις Υπηρεσίες και τους τοπικούς φορείς, η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ  ΗΠΕΙΡΟΥ- Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ έχει καθιερωθεί ως μοχλός ανάπτυξης της περιοχής δράσης της.

Βρίσκεστε εδώ: Home ΠΡΟΦΙΛ Εταιρικό Προφίλ